Welcome
- ,
-
, !
- "" -

1

брой N: 1

20.12.2001 .

вестник "Зорница" излезе само на

***********

20.12.2001г., Монреал

    ЗДРАВЕЙТЕ на всички българи в Монтреал!

    Това е Първият брой на българският вестник Зорница, който ще излиза като притурка към руският вестникМонтреал-Торонто. Започваме с 2 страници, надяваме се постепенно да можем да ги увеличаваме.
    Зорница е първата звезда, която виждаме привечери тази, която остава последна до сутринта. Нека Зорница бъде символ на Надежда и Светлина, която блещука в далечината...
     Бихме искали българският вестник " Зорница" освен да предостави информация, да бъде и една връзка между всички българи в Монтреал.
    Нека се опитаме да се съюзим, да направим едно българско ядро, едно българско семейство, тук, в Монтреал и Канада,за да ни е по-леко, когато минаваме през трудности, за да бъдем заедно в радости и неволи!
    Знам, че за някои съм прекалена ентусиастка, но мисля, че ако човек има желание, трябва, длъжен е да опита.И ако имаме повече дух у нас, повече увереност и най-вече желание, можемда заразяваме и другите около насс ентусиазъм, оптимизъм и сили. Това е най-малкото, което човек може да получи от близки и сънародници да получи не само информация, но и разбиране, морална подкрепа.
    Нека покажем добротата, човечността, която се крие във всеки човек, нека те да бъдат нашия предпазен щит.
    Осъзнавам, че звуча прекалено поетично и ентусиазирано, но понякога, може би, точно това е необходимо...
    Каквото можем нека направим заедно!
    Хубаво е, когато човек знае, че не е сам.
    Мисля, че във всеки от нас го има това желание, нека го освободим, нека бъдем задружни и да осъществим връзката между нас в този град - Монтреал. Да направим каквото можем заедно- защо не и българска църква, защо не и българско училище за нашите деца в съботните дни и заедно да се събираме и да се веселим с нашите български певци, които успяват да възпламенят в нас българското и да ни заредят с нови сили!
    Достатъчно е човек, дори и неволно, да се замисли над това, да се прокрадне в съзнанието ни, и то ще изплува точно в подходящият момент!

    Надявам се!
    Ива Беличка

20.12.2001 .

Монреал