Welcome
- ,
-
, !
- "" -

3

N: 31

30.03.2004 .

  -

     Ще използваме случая да поздравим всички българи в и извън Монреал с предстоящите Великденски празници и да пожелаем здраве, успехи, късмет и много усмивки и настроение!

      их искала да си пропомним първите изречения от първия брой на в-к Зорница, 20.12.2001г., идеята, с която започнахме вестника: ...освен да предоставя информация, да бъде и една връзка между всички българи в Монреал. ...
Да се съюзим, да направим българско ядро, едно българско семейство тук, в Монреал, за да ни е по-леко, когато минаваме през трудности ...Мисля, че във всеки го има това желание, нека го освободим, нека бъдем задружни и да направим каквото можем заедно защо не и българска църква, българско училище и заедно да се събираме и да се веселим с нашите български певци, които будят в нас българското и ни зареждат с нови сили!...

*******

     Да си припомним и първите дати на събитията:

5.12.2001
Концерт на Георги Христов и още много последваха
20.12.2001-

Първи брой на Вестник Зорница
03.03.2002
Откриване на Българското Училище
Св.Св.Кирил и Методий
19.02.2002 - Панахида за Васил Левски
06.04.2002 Първото събиране за църква

     И днес, когато всичко това вече е реалност, след 51 събития, които организирахме за първите 2 години , може само да се гордеем, че сме го постигнали с общи усилия и да го поддържаме и развиваме колкото можем.
***********************************************

     Това беше нашето искрено българско желание,български ентусиазъм, който зарази много българи и много от тях се включиха и ни помогнаха от сърце за създаването на българския вестникЗорница, на българското училище Св. Св. Кирил и Методий, на българска църква в Монреал и на концертите на български певци... Знаем, че етрудно само с една думичка Благодаря! да успеем да изразим цялата благодарност към тези сърцати българи, но знаем, чевсяко добро се награждава и нека всеки брой на Зорница, да бъде посветен на всички тях с най-добри пожелания!

     А аз искрено вярвам, че в сърцето на всеки човек се криедобрината и съзидателния дух.И искрено се надявам да успеем всички заедно да открием и докоснем тънката струна, която трябва да зазвъни в сърцата ни, да ги събуди и да покажем най-доброто от себе си!

     Желаем Ви приятно четене и приятни миговес вестник Зорница!

     Ива Беличка